Menu

Over Themasessie 'Circulair Bouwen in de Praktijk : nieuwe business modellen en materialen'

Themasessie 'Circulair Bouwen in de Praktijk : nieuwe business modellen en materialen'

dinsdag 05 juni 2018

Onze groeiende steden worden voortdurend geconfronteerd met nieuwe behoeften aan kwalitatieve huisvesting, werk, logistiek en mobiliteit. Wat als we oplossingen konden vinden in het domein van de materialen? Waarom geen gebouwen ontwerpen, opgetrokken met meer dan één functie in het achterhoofd? En welke business modellen zullen we ontwikkelen voor deze nieuwe manier van bouwen?

De bouwsector is verantwoordelijk voor meer dan 30% van het grondstof gebruik en heeft een aanzienlijk aandeel in CO²-uitstoot en afvalproductie. Voor de bouwsector is het circulaire gedachtengoed de meest disruptieve ontwikkeling ooit. Het standaard bouwproces zal ter discussie komen staan. Recyclage en end-of-life scenario’s zijn slechts enkele aspecten van de noodzakelijke transitie. 

Een circulaire economie houdt meer in dan alleen recycleren. Het start met het juiste ontwerp, de juiste bouwstoffen en de juiste visie. In deze themasessie ontdekken wij het onderzoek over en de mogelijkheden van circulair bouwen. Bovendien komt duurzame innovatie (processen, concepten, business modellen en technologieën) hier uitgebreid aan bod, met voorbeelden uit de praktijk.

Doelgroep

We richten ons op de volgende sectoren: architectuur, interieur design, bouw, materialen, aannemers, project ontwikkelaars, overheidsdiensten.

Praktische info

Klik hier voor het volledig programma

Sprekers:

  • Peter-Paul van den Berg, directeur Kamp C
  • Geert Verachtert, Directeur strategie en business development Groep Van Roey
  • Lukas Arnout, doctoraatsstudent Duurzaam Materialenbeheer
  • Patrick Vandenbempt, CEO Facadeclick Snelbouwsysteem

Datum:   dinsdag 5 juni 2018
               15u30 : ontvangst van de deelnemers
               16u00 : start van de sessie
               19u30 : netwerkreceptie

Locatie:  imec Auditorium, Kapeldreef 75, 3001 Leuven (Heverlee)

Deelname

- 75 euro (excl. BTW): leden Leuven MindGate
- 95 euro (excl. BTW): alle anderen

Inschrijvingen

Inschrijven voor deze sessie kan tot uiterlijk 28 mei 2018, bij voorkeur via het online inschrijvingsformulier of via e-mail aan admin@leuvenmindgate.be met vermelding van uw contact- en facturatiegegevens.

Opgelet! Het deelnemersaantal wordt beperkt.

Na inschrijving ontvangt u een bevestiging en routebeschrijving. Betalen na ontvangst van factuur. Annulatie is niet mogelijk. Indien u verhinderd bent, kan u zich laten vervangen door een collega.

Deel dit met anderen