Menu

Over Masterclasses Circulair Bouwen

Masterclasses Circulair Bouwen

donderdag 18 oktober 2018

Geef jij mee de aftrap voor het eerste circulaire gebouw in België? En wil je je kennis over circulair bouwen bijspijkeren? Kom dan in het najaar naar de masterclasses over circulair bouwen, aankopen en aanbesteden. De masterclasses kaderen in het circulaire inspiratietraject van Kamp C, als aanloop naar de aanbesteding van ’t Centrum, het eerste circulaire gebouw in ons land. De eerste twee masterclasses van het inspiratietraject vonden plaats op 28 juni en 6 september, een verslag en alle presentaties daarvan kan je hier raadplegen. 

Architecten, aannemers, stadsplanners, sociologen, bouwpromotoren, bij de circulaire aanbesteding van ’t Centrum wil Kamp C zoveel mogelijk bouwactoren betrekken. Op die manier willen we de principes van en de visie op circulair bouwen wijd verspreiden. Tegelijk deden sommige bedrijven al heel wat kennis en ervaring op. Tijdens de masterclasses van Kamp C kom je alles te weten over die knowhow.

MASTERCLASS 4: FINANCIEN EN DE WAARDE VAN DUURZAAM VASTGOED - KICK-OFF 'BOUWEN AAN DE CIRCULAIRE KEMPEN' - LOCATIE: THOMAS MORE CAMPUS GEEL

Donderdag 18 oktober 2018

Een stevige ambitie op het gebied van circulariteit. Wat kost dat precies? Hoe kan ik dit financieren? Welke alternatieve verdienmodellen kan ik toepassen? En uiteindelijk nog belangrijker, wat levert dit op? Wat betekent circulariteit voor de verhuurbaarheid en exploitatie van een gebouw? En hoe waardeer ik deze ‘baten’? Je leert van experts hoe u de ‘circulariteit’ van vastgoed financieel inzichtelijk maakt. We behandelen diverse praktische financieringsconcepten. Ook gebeurt veel met het oog op wet- en regelgeving en subsidies voor duurzaam vastgoed. In deze masterclass nemen we de deelnemers mee in de laatste ontwikkelingen op dit terrein. 

De circulaire bal is aan het rollen en om circulaire initiatieven binnen de bouwsector op te schalen is er nood aan co-creatie: samen aan de slag gaan om duurzame producten, processen en projecten op te zetten. Binnen het EFRO GTI Kempen project ‘Bouwen aan de Circulaire Kempen’ gaan we samen met VITO en Möbius co-creatietrajecten opzetten om bedrijven te begeleiden. Op deze masterclass wordt hiervan de kick-off gegeven met toelichting van de aanpak en enkele testimonials.

Adres: Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel. 

MASTERCLASS 5: TRENDS, ONTWIKKELINGEN EN CIRCULAIR WERKEN - LOCATIE: KAVA CONGRESCENTRUM ANTWERPEN 

Donderdag 25 oktober 2018

Er gebeurt veel in de markt. Naast circulariteit en energie zijn er ook andere belangrijke thema’s. Circulair werken is hiervan een voorbeeld. Welke faciliteiten zijn er nodig om dit mogelijk te maken? Hoe creëer ik een dynamische werkomgeving voor medewerkers? En hoe faciliteer ik de communicatie en verbinding tussen de medewerkers?

Daarnaast is er veel innovatie voorhanden. Onder andere Internet of Things (IOT) en robotisering hebben veel impact op mijn bedrijfsvoering. Wat is nu een smartbuilding? Wat zijn de gevolgen van sensor- en nanotechnologie? Welk nieuw elan en welke concepten komen van vele honderden start-ups? Wat zijn de R&D-programma’s van de grote aanbieders? Kortom, in deze masterclass staan actuele trends en ontwikkelingen centraal. Met als praktische vraag: hoe kunnen we deze koppelen en daarmee de versnelling kunnen aanjagen?

Adres: Lange Leemstraat 187, 2018 Antwerpen.

Inschrijven

U kunt zich nog inschrijven. Komt u ook?

Ja, ik wil me inschrijven

Prijzen

Ticket type Prijs
Standaard Gratis

Deel dit met anderen