Menu

Inspiratiesites

Hieronder vindt u een aantal websites waar u verder geïnspireerd kunt worden over de nieuwe economie en over duurzaam bouwen.

EXPO EXPI EXPA

De online community van DuWoBo

Welkom op de verzamelplaats van realisaties rond duurzaam wonen en bouwen. Realisaties die het potentieel hebben om op te schalen en zo transitie in Vlaanderen mee te realiseren!

https://trello.com/b/qsUXNmk0/expo-beta

https://trello.com/b/qsUXNmk0/expo-beta

Plan C, Transitienetwerk duurzaam materialenbehee

Plan C, onderdeel van OVAM

De missie van Plan C is het versnellen van doorbraken in duurzaam materialenbeheer. Onze drie kernactiviteiten hiervoor zijn visievorming, het activeren van een lerend netwerk, en het ondersteunen en versterken van transitie-experimenten.

http://www.plan-c.eu/

http://www.plan-c.eu/

EMIS; milieu- en energiegerelateerde wetgeving

EMIS

energie- en milieu-informatiesysteem voor het Vlaamse Gewest EMIS zorgt ervoor dat u op de hoogte blijft van milieu- en energierelevante wetgeving

http://emis.vito.be/

http://emis.vito.be/

Piixi - Kennisplatform Energieneutraal Bouwen

Piixi

Na vijftien jaar groeit Passiefhuis-Platform uit tot Pixii, Kennisplatform Energieneutraal Bouwen. Binnen de transitie naar een duurzame samenleving helpen wij als neutrale wetenschappelijke onderzoeksinstelling de bouwactoren bij zowel innovatie, informatie en netwerking als op de werf. Kwaliteit in kennis en praktijk dus. Voor en samen met onze partners en leden.

http://pixii.be/

http://pixii.be/

Bouwknopen

Bouwknopen

Een woning is maar zo energiezuinig als zijn zwakste schakel. De zwakke schakels in een woning, zijn de plaatsen daar waar verschillende constructieonderdelen samenkomen, namelijk de bouwknopen. Om een helder inzicht te verschaffen in de complexiteit van de bouwknopen worden de bouwknopen stap na stap opgebouwd. Met behulp van 3-dimensionale animaties brengen we de bouwknopen tot leven. Elke bouwknoop is samengesteld volgens 1 van de 3 basisregels omtrent EPB-aanvaarde bouwknopen (optie B). Het zijn eenvoudige regels waarbij het rekenwerk beperkt blijft. Aangevuld met praktische tips ontstaat deze handige webapplicatie, een nuttig werkinstrument voor de complete bouwwereld.

http://www.bouwknopenuitvoeren.be/bouwknopen/

http://www.bouwknopenuitvoeren.be/bouwknopen/

Booosting, platform voor koplopers in bouwinnovatie

Booosting

Booosting is opgericht vanuit een gecombineerd initiatief van industrie, industrieel ontwerpers en architecten. Booosting stelt zich als doel het proces van vernieuwing en verbetering in de bouw te versnellen; daarvoor initieert en faciliteert zij ideeën en projecten op het gebied van Onderzoek, Ontwerp en Ontwikkeling.

http://www.booosting.nl/

http://www.booosting.nl/

Nederland Circulair

Nederland circulair

Hier kun je je netwerk uitbreiden, ideeën opdoen, anderen inspireren, leren van elkaar en wat je hebt geleerd in de praktijk brengen. Zo zorgen we er samen voor dat de circulaire economie sneller dichterbij komt.

https://www.circulairondernemen.nl/

https://www.circulairondernemen.nl/