Menu

Huis 3D-geprint on site in 24 uur

03-03-17 14:01 in De wijk van morgen

Huis 3D-geprint on site in 24 uur

Om met behulp van een 3D-printer een ​​huis te bouwen is niet geheel nieuw, de stukken worden in een gecontroleerde werkplaats geprint en nadien geassembleerd on site. Apis Cor, een Russisch bedrijf met hoofdzetel in Moskou, heeft nu voor de allereerste keer een huis 3D- geprint on site. Hiervoor gebruikten ze een mobiele printer .

De technologie achter Apis Cor's 3D-printer is uniek. De printer lijkt op een torenkraan maar dan een stuk kleiner in omvang.  Nadat de printer klaar is wordt hij op een vrachtwagen getild en getransporteert naar de volgende bouwplaats. 

Het printen van het huis tijdens de koudste tijd van het jaar in Rusland (-35°C) was echter geen gemakkelijke opdracht. Het betonmengsel kon namelijk enkel gebruikt worden bij een temperatuur van meer dan 5 graden. Daarom werd er rondom de bouwplaats een verzegelde tent geplaatst.

Het kostte slechts een dag om het cirkelvormige bouwsel van 38 vierkante meter te vervaardigen. Kosten: $10.134. De woning heeft een halletje, badkamer, woonkamer en keuken, volledig ingericht en van alle apparatuur voorzien. Echter, wat echt belangrijk is dat Apis Cor heeft laten zien dat 3D-printen een reële optie is voor de bouwsector.

www.youtube.com

apis-cor.com

Bekijk grote versie van deze afbeelding

0 reacties