Menu

Ultra-circulair gebouw wordt grootste houten gebouw te wereld

09-01-18 12:17 in De wijk van morgen

Ultra-circulair gebouw wordt grootste houten gebouw te wereld

De ontwikkeling van The Dutch Mountains in Veldhoven gaat officieel door. De interactieve werk- en verblijfsomgeving van de toekomst moet het grootste houten gebouw van de wereld worden. Het multifunctionele complex is in staat om met de tijd te veranderen naar de wensen van de gebruiker.

The Dutch Mountains is een vernieuwend concept waarbij gebouw en diensteconomie samenkomen. Anderhalf jaar geleden zijn Studio Marco Vermeulen, BLOC en Urban XChange een onderzoek gestart naar een nieuw exploitatie- en organisatiemodel. Het resultaat is een verblijfs- en werklandschap dat functioneert als een totaalsysteem van diensten.

Platform

Gebruikers nemen deze diensten, als licht, warmte, voedsel, meubilair, installaties en gevels, af van het project. Op deze manier kan iedereen zijn eigen omgeving personaliseren. Daarbij functioneert The Dutch Mountains als een platform dat gebruiker en aanbieder samenbrengt. Het complex omvat een groot park, publieke voorzieningen, shortstay faciliteiten, een conferentiecentrum en bedrijfshuisvesting. Dankzij het flexibele ontwerp kan de omgeving voortdurend veranderen. Op deze manier speelt het project in op de veranderende marktomstandigheden.

Ultra-circulair

De initiatiefnemers hebben de doelstelling geformuleerd om een ‘ultra-circulair gebouw’ neer te zetten. Het gebouw is zelfvoorzienend met gesloten energie-, water-, afval- en materialenkringlopen. Daarnaast gaat het ontwerp uit van een massief houten constructie, waarmee het vanaf 2020 het grootste houten gebouw ter wereld zal zijn.

dearchitect.nl

Bekijk grote versie van deze afbeelding

0 reacties