Menu

Een woning die meegroeit met de wensen van de bewoner

22-02-18 15:49 in De wijk van morgen

Een woning die meegroeit en krimpt met de wensen van de bewoners. Dat is BILT in Utrecht. De modelwoning won de de Reynaers Projectprijs.

In twee maanden is de flexibele modelwoning gerealiseerd. De toegepaste onderdelen zijn vooraf gefabriceerd en op de bouwplaats in elkaar gezet. Het huis is onderhoudsvrij en levert energie, schrijft Reynaers op de website. Reynaers levert aluminium systemen, daarom richt de Reynaers Projectprijs zich op gebouwen waarbij aluminium een belangrijke rol speelt.

“BILT maakt zeer diverse woningen mogelijk, qua grootte, vorm, indeling en afwerking. De modelwoning bewijst dat we met ons flexibele circulaire bouwsysteem interessante architectuur kunnen maken”, zegt architect Max Brobbel.

Een circulair en energieneutraal woningconcept

“Stapelen met standaard elementen kan wel degelijk een bijzondere ruimtelijke beleving opleveren. Dat blijkt uit de modelwoning met het bouwsysteem BILT”, aldus de jury.

“Gesloten elementen bekleed met hout worden afgewisseld met grote, transparante vlakken met aluminium puien die deels ook te openen zijn. Alle betrokken partijen binnen BILT hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van een circulair, energieneutraal en lichtgewicht woningconcept dat direct kan inspelen op trends als tiny housing, kangoeroewoningen en off-the-grid living.”

Het team

Naast architect Max Brobbel, bestaat het BILT-team uit bouwkundige Bart de Haan, constructeur en BIM-modelleur Twan Remmits en sales manager Coen Koop. Architect Hans Sluimer is de initiatiefnemer van het bouwsysteem. Hij ontwikkelde het systeem samen met een team van ingenieurs en leveranciers. In 2016 werd hiervoor het bedrijf BILT opgericht. De modelwoning is gerealiseerd door Huijberts gevelbouw.

duurzaambedrijfsleven.nl

Bekijk grote versie van deze afbeelding

0 reacties