Menu

Betonprintprof Theo Salet wordt decaan bij TU Eindhoven

24-04-19 11:11 in De wijk van morgen

Betonprintprof Theo Salet wordt decaan bij TU Eindhoven

Theo Salet wordt decaan van de faculteit Bouwkunde in Eindhoven. De betonprint-specialist van de TU/e en partner bij Witteveen + Bos wil nieuwe onderzoeksgebieden gaan verkennen en het onderwijs vernieuwen.

Salet volgt Elphi Nelissen op die twee termijnen leiding gaf aan de bouwkundefaculteit.  Zij blijft actief op de universiteit en wordt hoogleraar building performance. De universiteit meldt trots dat Salet uit eigen Eindhovense gelederen afkomstig is. Hij studeerde af bij de factulteit bouwkunde in 1986 en promoveerde vervolgens op het het constructieve gedrag van schuimbeton in sandwichconstructies.  Na zijn promotie ging hij aan de slag bij SGS Intron in Sittard.  In 1998 stapte hij over naar Witteveen + Bos waar hij als projectleider, senior constructeur en contractmanager verantwoordelijk was voor het ontwerp en beheer van grote infrastructurele projecten en gebouwen.

Internationale aandacht voor betonprinten

Sinds 2012 is Salet deeltijdhoogleraar bij de afdeling Gebouwde Omgeving. Zijn vakgroep trok internationaal aandacht met de grote 3D-printer die hij bouwde en de onderzoeken die daar omheen werden opgetuigd. De unieke printfaciliteit werd ook graag ingezet door aannemers en toeleveranciers om ervaring op te doen met de nieuwe technologie. Zo liet BAM een fietsersbrug printen die het plaatste bij de reconstructie van de rondweg van Gemert. Dat was de eerste in zijn soort in de wereld en de officiële opening haalde wereldwijd de pers. Ook de lancering van het plan voor een klein woonwijkje van vijf 3D-geprinte woningen, Milestone in Eindhoven, trok vanaf het begin veel aandacht.

Bron en copyright: cobouw.nl

Bekijk grote versie van deze afbeelding

0 reacties