Menu

BIM als businesscase, voor iedere bouwfase

13-05-19 15:53 in De wijk van morgen

BIM als businesscase, voor iedere bouwfase

Het belang van BIM en de link daarbij met circulaire bouwen wordt hoe langer hoe duidelijker. BIMmen heeft vele voordelen maar wordt desondanks nog niet vaak genoeg gebruikt in projecten. Met Kamp C willen we dit verder stimuleren door het mee te nemen als minimumeis binnen onze circulaire aanbesteding van 't Centrum.

Over de grens in Nederland gaan ze hier ook vaker mee aan de slag en op 6 juni organiseren ze een BIM seminar om hier dieper op in te gaan.Die dag kom je alles te weten over hoe je BIM gebruikt voor een succesvolle businesscase en wat je nodig hebt om BIM in iedere bouwfase te implementeren. Schrijf je direct in via deze link of lees verder over het programma dat we hebben samengesteld.

BIMmen is geen doel op zich. Je wilt met BIM efficiënter werken, minder fouten maken en (dus) betere prestaties leveren. Oftewel: je wil aantoonbaar waarde toevoegen en gaat geld verdienen met de toepassing van BIM. Tijdens het seminar BIM als Businesscase zetten we topsprekers op het podium en jagen we interactie aan met de zaal. Directeur Jacqueline Meerkerk van BIM Loket vertelt je meer over haar stichting, die zich heeft ontpopt als BIM-clubhuis en de beheerder is voor BIM-standaarden in de bouw. Samen met haar kijken we naar de waarde die BIM toevoegt in het bouwproces en wat we nog ‘nodig’ hebben om BIM in iedere bouwfase te implementeren.

BIM bij beheer en onderhoud

Dus ook in de exploitatiefase. Leander van der Voet vertelt als mede-eigenaar van FIMBLE over de businesscase die nodig is om BIM in te zetten bij het beheer en onderhoud van gebouwen. Fimble en Sylryk zetten samen voor een aanbieder van zorgvastgoed een haalbare businesscase neer om bijna het gehele bezit in BIM te zetten. Ook over deze waardevolle praktijkcasus leer je alles tijdens het seminar BIM als Businesscase. Ontdek het volledige programma of schrijf je direct in, via deze link.

Bron: www.duurzaamgebouwd.nl

Bekijk grote versie van deze afbeelding

0 reacties