Menu

Woningpas valt in de prijzen

22-11-19 17:57 in De wijk van morgen

Woningpas valt in de prijzen

De woningpas viert feest. Het digitale platform heeft de Henry van de Velde Design award ‘Digital Product’ gewonnen. Nu hebben we uw stem nodig voor de publieksprijs. Stem tot en met 19 december via voor de Public Gold Award. 

De woningpas stelt alle beschikbare woninggegevens, attesten en certificaten op een gebruiksvriendelijke manier ter beschikking stelt aan de eigenaar van een woning op Vlaams grondgebied. U vindt er administratieve informatie over het gebouw, kunt er omgevingskaarten raadplegen of uw energieprestatiecertificaat bekijken. In de toekomst wordt de woningpas met nog meer informatie aangevuld.

Het resultaat van een samenwerking tussen overheidsdiensten

De woningpas is het resultaat van een samenwerking tussen OVAM, Wonen-Vlaanderen, Departement Omgeving, Vlaamse Energieagentschap en Informatie Vlaanderen. Informatie Vlaanderen ondersteunt de woningpas door data aan te leveren die via de woningpas worden ontsloten. Het agentschap verleent via Mijn Burgerprofiel ook toegang tot de woningpas.

Cruciaal voor de gebouwrenovatiestrategie 2050

De woningpas speelt een cruciale rol in de duurzame gebouwrenovatiestrategie 2050 van de Vlaamse overheid. Met een geïntegreerde aanpak van aspecten als energieprestatie, aanwezigheid van asbest, materialengebruik en woningkwaliteit wil de woningpas een energiezuinig en duurzaam gebouwenpark in Vlaanderen helpen realiseren.

Een vooruitstrevend digitaliseringsproject

De woningpas is een vooruitstrevend digitaliseringsproject en een voorbeeld van administratieve vereenvoudiging. Ook het ontwerpproces is vernieuwend door de constructieve samenwerking van verschillende overheidsdiensten, belanghebbenden én burgers.

Nieuwsgierig? 

Benieuwd naar uw woningpas? Neem alvast een kijkje op woningpas.vlaanderen.be en stem het platform tot digitale publiekslieveling via https://www.henryvandevelde.be/editie/editie-2020.

Nog vragen? 

Vragen over de woningpas? Stuur een mail naar woningpas@vlaanderen.be.

Datum: 14 november 2019 

Bron: overheid.vlaanderen.be

 

Bekijk grote versie van deze afbeelding

0 reacties