Menu

Campina Energie realiseert installatie zonnepanelen bij OMC

11-12-19 14:58 in De wijk van morgen

Campina Energie realiseert installatie zonnepanelen bij OMC

Op 11 december schreef Dominic Depreeuw een interessant artikel op de website madeinkempen.be

TURNHOUT – Bovenop de gebouwen van de Open Manufacturing Campus (OMC) aan de Signify-site in Turnhout is dinsdag een installatie met 288 zonnepanelen officieel in gebruik genomen. OMC ging daarvoor een samenwerking aan met Campina Energie, de coöperatie die investeert in hernieuwbare energie en energiebesparing in de Kempen.

De voorbije weken plaatste Campina Energie, samen met hun technische partner Energieconcepten uit Arendonk een fotovoltaïsche zonnepaneelinstallatie op het dak van OMC, dat is te vinden op de vroegere Philips-site in Turnhout. De 288 zonnepanelen leveren OMC een besparing op die is te vergelijken met het verbruik van 25 gezinnen.

OMC koos ervoor om de installatie van de zonnepanelen niet in eigen beheer uit te voeren, maar om samen te werken met Campina Energie. Dat is een burgercoöperatie die in 2015 werd opgericht. De coöperatie wil burgers samenbrengen om te investeren in hernieuwbare energie en energiebesparing in de Kempen. Op die manier wordt alvast deze regio minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en van dure, geïmporteerde energie.

Auteur: Dominic Depreeuw

Bron: https://www.madeinkempen.be/nieuws/campina-energie-realiseert-installatie-zonnepanelen-bij-omc/

0 reacties