Menu

Interieurontwerp circulair en industrieel bedrijfspand – Bob Romijnders Architectuur + Interieur

10-04-19 19:46 in De wijk van morgen

Interieurontwerp circulair en industrieel bedrijfspand – Bob Romijnders Architectuur + Interieur

Voor het gerenommeerde onderhoudsbedrijf Elk maakten we het interieurontwerp voor het nieuwe hoofdkantoor in Nijmegen. Elk is een zeer ambitieus bedrijf en hecht veel waarde aan duurzaamheid en goed werkgeverschap. Het bestaande pand onderging een grondige metamorfose waarbij het circulair gedachtegoed leidend is. Hierin staan 9 R-en voorop, waaronder Reuse, Repair en Reduce.

Toelichting Bob Romijnders Architectuur + Interieur – Voor het gerenommeerde onderhoudsbedrijf Elk maakten we het interieurontwerp voor het nieuwe hoofdkantoor in Nijmegen. Elk is een zeer ambitieus bedrijf en hecht veel waarde aan duurzaamheid en goed werkgeverschap. Het bestaande pand onderging een grondige metamorfose waarbij het circulair gedachtegoed leidend is. Hierin staan 9 R-en voorop, waaronder Reuse, Repair en Reduce.

Bij elke keuze die er gemaakt is, stonden we stil bij hoe we dit duurzaam konden vertalen. Elk beschikt over veel restmateriaal, afkomstig van de projecten waaraan gewerkt wordt. Samen met de opdrachtgever hebben we uitvoerig nagedacht over welke materialen we kunnen hergebruiken en waar we deze materialen kunnen toepassen.

Interieurontwerp circulair en industrieel bedrijfspand – Bob Romijnders Architectuur + Interieur

Het gebouw bestaat uit twee bouwlagen. Op de begane grond plaatsten we over de volledige lengte van de verdieping een houten wand, deze werd gemaakt van resthout. De wand zorgt voor een warme, welkome sfeer. Direct bij de entree wordt de bezoeker verwelkomd door een groenwand met loungeplek. De groenwand is niet alleen een eyecatcher, maar deze draagt door de luchtzuiverende werking ook bij aan een aangenaam binnenklimaat. Op de begane grond bevindt zich ook de sfeervolle kantine die gemaakt werd van hergebruikte keukenonderdelen. Aangrenzend bevindt zich een ontspanningsruimte voor het personeel met onder meer tafeltennistafels en ontspanningsplekken.

De beganegrondvloer is opvallend. Zowel in uiterlijk als afkomst. Deze bijzondere vloer is de eerste in Europa geproduceerde gietvloer die volledig gemaakt is van gerecyclede materialen.

Op de eerste verdieping bevinden zich de kantoren die open en transparant zijn, met werkplekken die zijn ingericht volgens ergonomische principes. Elke werkplek krijgt optimaal daglicht door de grote raampartijen en de nieuwe lichtstraten die werden toegepast. De centraal gelegen overloop wordt niet alleen praktisch gebruikt als gang, maar wordt ook een ontmoetingsplek met een open karakter, diverse zitjes en een pantry met coffeecorner. Hierin komen alle disciplines binnen de organisatie bij elkaar, van uitvoerders tot directieleden. Bovendien zijn er op deze verdieping verschillende vergaderruimtes. De ruimtes werden voorzien van een cradle2cradle vloerbedekking die fijnstof absorbeert.


Bij elke ruimte keken we naar de bestaande constructie en sterke karakteristieken omdat we uit duurzaam oogpunt geen onnodige ingrepen wilden doen. Bij de kantoor- en vergaderruimtes hebben we daarom de plafonds van de bestaande situatie gehandhaafd. Dit past erg goed bij de industriële uitstraling die het pand dient te krijgen.

Ontwerp en realisatie

Adres:  Bijsterhuizen 1108

Plaats:  Nijmegen

Projecttitel:  Interieurontwerp circulair en industrieel bedrijfspand

Projectarchitect(en):  Bob Romijnders, Joep Rutgers, Elke van Casteren

Aannemer:  Elk

Opdrachtgever:  Elk Nijmegen

Ontwerpbureau:  Bob Romijnders Architectuur + Interieur

 

datum: 2 apr 2019

bron: www.dearchitect.nl

0 reacties

Terug naar De wijk van morgen