Menu

Bouw ‘Brainport Smart District’ kan van start

Grasso, Diana avatar
20/05/2019 16:46 in De wijk van morgen

Bouw ‘Brainport Smart District’ kan van start

De gemeenteraad van Helmond heeft de plannen goedgekeurd voor de voorbereidingen voor de bouw van de Wijk van de Toekomst, ook wel bekend als het Brainport Smart District (BSD). In de wijk wil men nieuwe inzichten en slimme technologie integreren tot een duurzame, sociale en aantrekkelijke wijk. 

Brainport Smart District is een proeftuin voor de maatschappij van morgen. Uitgangspunten zijn onder meer het delen van diensten, geen aardgasgebruik, het combineren van wonen en werken, nieuwe energieconcepten en een groene aantrekkelijke omgeving. In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld duurzaam bouwen, hergebruik van materialen, mobiliteitsdiensten in plaats van autobezit, elektrische auto's als uitgangspunt en lokale voedselverbouwing.

Bewoners krijgen zeggenschap

Nu de gemeenteraad van Helmond de plannen heeft goedgekeurd kan gestart worden met de voorbereidingen voor de bouw van ongeveer 1500 nieuwe woningen. Locatie van de wijk is het gebied ten noorden van het station van Brandevoort in Helmond. Ook 12 hectare bedrijfsterrein wordt ontwikkeld. Bijzonder is dat toekomstige bewoners veel zeggenschap krijgen bij de ontwikkeling en het ontwerp van de wijk; iedereen moet in de wijk kunnen wonen. De realisatie van woningen is gepland van 2018 tot 2028. 

Bron en copyright: engineersonline.nl

0 reacties

Terug naar De wijk van morgen