Menu

Het kantoor van de toekomst: Infinity van Encon

Saridaki, Maro avatar
9/01/2020 16:35 in De wijk van morgen

Het kantoor van de toekomst: Infinity van Encon

Infinity, zoals het gebouw van de toekomst werd genoemd moet als voorbeeld dienen voor het kantoor voor de toekomst. Infinity wordt het eerste gebouw in Europa dat zowel het BREEAM als het LEED-duurzaamheidscertificaat zal behalen.

Volledig CO2-neutraal

Infinity is het nieuwe en zeer duurzame kantoorgebouw van ingenieursbureau en energiespecialist Encon uit BelgiëIn het gebouw in Bilzen (tussen Hasselt en Maastricht) zijn vele groene en (nieuwe) technieken toegepast en fossiele brandstoffen worden niet aangewend. Het gebouw zal 100 procent CO2-neutraal zijn waarbij de eigen energie wordt voorzien door een windturbine en suntrackers, koeling en verwarming zal door middel van een warmtepomp op een energiezuinige manier gerealiseerd worden.


Het belevingscentrum heeft niet enkel de technieken in het gebouw geoptimaliseerd, maar ook de materialenselectie is zorgvuldig gebeurd.
Bij keuze van de materialen is rekening gehouden met producenten die zich actief bezighouden op het vlak van welzijn en gezondheid van de werknemers, op het gebied van gebouwmanagement en ecologie.Tevens wil men met dit gebouw voor de toekomst een signaal geven dat door een herinvestering in hernieuwbare en efficiënter technieken de vastgoedwaarde van een gebouw in stand kan worden gehouden en zelfs een waardestijging betekent.

Bron: www.stedebouwarchitectuur.nl

Datum: 3 januari 2020

Auteur: Laura Vliek

0 reacties

Terug naar zoekresultaten