Menu

De Week van de Circulaire Economie toont innovaties grondstoffenbesparing

Torfs, Sofie avatar
5/02/2020 09:53 in De wijk van morgen

De Week van de Circulaire Economie toont innovaties grondstoffenbesparing

De Nederlandse overheid wil de transitie naar een volledig circulaire economie in 2050 voltooid hebben. Daarvoor moet Nederland anders met grondstoffen omgaan. Uit recent verschenen rapporten blijkt dat er nog een flinke weg te gaan is. Tijdens de Week van de Circulaire Economie geven pioniers het goede voorbeeld. Meer dan honderd bedrijven tonen van maandag 3 februari tot en met vrijdag 7 februari hoe zij de omslag naar circulair produceren succesvol hebben gemaakt.

Versnellingshuis Nederland Circulair! organiseert de Week van de Circulaire Economie dit jaar voor de vijfde keer in samenwerking met Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Circl, het circulaire paviljoen van de ABN Amro is hoofdkwartier van de Week.

Praktische tips en fuckups

Olie en pigment gewonnen uit koffiedik, 3D-geprinte infrastructuur, leasemode, modulaire woningen en verdienmodellen op basis van afvalstromen. De Nederlandse circulaire economie biedt tal van oplossingen voor de groeiende behoefte aan een nieuwe koers voor de wereldeconomie. Aankomende week krijgen goede voorbeelden door het hele land een podium, ontmoeten voorlopers elkaar en ontvangen starters concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan.

Antoine Heideveld, medeoprichter Versnellingshuis Nederland Circulair!: “Na vijf jaar de Week van de Circulaire Economie is de betrokkenheid in Nederland groter dan ooit. Steeds meer bedrijven, overheden en kennisinstituten delen hun kennis over de circulaire stappen die zij zetten. Telkens zie ik de energie die ontstaat zodra het gaat over nieuwe producten, zoals eindeloos recyclebare matrassen en modulaire woningen. En zeker als het gaat over nieuwe verdienmodellen, zoals gebruik in plaats van bezit. Dat inspireert. Circulair ondernemen biedt ontzettend veel kansen. Zo bereiken we gezamenlijk het klimaatdoel van 2050 .”

Lees verder op duurzaam-ondernemen.nl

Auteur en Bron: duurzaam-ondernemen.nl

Foto: Pixabay

0 reacties

Terug naar zoekresultaten