Menu

Counterspace ontwerpt 20ste Serpentine Pavilion

Saridaki, Maro avatar
13/02/2020 12:53 in De wijk van morgen

Counterspace ontwerpt 20ste Serpentine Pavilion

Het Zuid-Afrikaanse bureau Counterspace ontwerpt het 20ste Serpentine Pavilion. Het bureau is van Sumayya Vally, Sarah de Viliers en Amina Kaskar. Alle drie geboren in 1990, zijn ze de jongste architecten ooit die het paviljoen mogen ontwerpen.

Het ontwerp is het resultaat van een ontwerpproces gebaseerd op bestaande plekken in het centrum van Londen. De geselecteerde plekken zijn ontmoetingsruimtes voor gemeenschappen. De architectonische elementen die op die plekken een belangrijke rol in de ruimtes spelen zijn door Counterspace overgenomen. Het paviljoen is ontstaan door ze bij elkaar te voegen en op verschillende wijzen te laten interfereren.

Sumayya Vally van Counterspace ziet het ontwerp zelf daarom als een ‘event’. De afdrukken van bestaande plekken, ruimtes en voorwerpen komen toevallig samen in het paviljoen. Een aantal elementen van het paviljoen zijn bovendien verplaatsbaar. Gedurende de zomer zijn deze verspreid over Londen te vinden, om pas daarna deel te worden van het paviljoen.

Counterspace maakt voor het ontwerp gebruik van zowel innovatieve als traditionele bouwmaterialen. De gebruikte bakstenen bestaan voor 90% uit gerecycled bouwmateriaal.

Bron: www.dearchitect.nl  | www.theguardian.com

Auteur: Mark Brown

Datum: 10/02/2020

0 reacties

Terug naar zoekresultaten