Menu

Circulair Bouwen Betaalbaar Wonen onderzoekt haalbaarheid circulair bouwen voor particulieren

30-04-20 10:13 in De wijk van morgen

Circulair Bouwen Betaalbaar Wonen onderzoekt haalbaarheid circulair bouwen voor particulieren

TEKEN architectuurMikeViktorViktor architectsBOUDSystimber en Itho Daalderop hebben met Circulair Bouwen Betaalbaar Wonen (CBBW) een onderzoeksproject opgestart waarin ze na willen gaan hoe met behulp van een veranderingsgerichte ontwerp- en bouwstrategie betaalbare, circulaire architectuur kan worden gerealiseerd voor particulieren op de Vlaamse woningmarkt. Het pilootproject kan rekenen op steun van Vlaanderen Circulair.

CBBW zal gedurende twee jaar – 2020/2021 – een brug slaan tussen onderzoek en praktijk. Het team dat bestaat uit praktiserende architecten, aannemers en techniekers, zal werken binnen een realistische context gevormd door de wensen van de opdrachtgever, een beperkt budget, stedenbouwkundige regels en energetische, structurele en bouwtechnische eisen.

Het team is er immers van overtuigd dat we, om een échte transitie van onze verspillende linieaire economie naar een circulair model te maken, we circulair bouwen mogelijk moeten maken voor zoveel mogelijk mensen. Het vertaalt circulair bouwen in de particuliere woningmarkt vooral naar demontabel bouwen. In een eerste casestudy bouwt CBBW een betaalbare woning voor een koppel en zijn tienerdochters.

Lees het volledige artikel op circubuild.be

Auteur: Wouter Polspoel
Bron: circubuild.be

0 reacties

Terug naar De wijk van morgen