Menu

Plus Ultra II in Wageningen – Proof of the Sum

Saridaki, Maro avatar
4/06/2020 14:32 in De wijk van morgen

Plus Ultra II in Wageningen – Proof of the Sum

Recent is op Wageningen Campus de nieuwbouw Plus Ultra II opgeleverd. Het ruim 11.000 vierkante meter tellende bedrijfsverzamelgebouw biedt kantoor- en laboratoriumruimten aan startende, groeiende en gevestigde bedrijven en organisaties.

Toelichting door Proof of the Sum – Plus Ultra II zal een grote groep ondernemende bedrijven, starters en student-challenges samenbrengen rondom voeding, landbouw, duurzaamheid en gezondheid. Proof of the sum is verantwoordelijk voor het ontwerp van het casco en het interieurontwerp en inrichting van alle algemene ruimtes. Daarnaast heeft Proof het interieurontwerp gemaakt voor een aantal huurders die binnenkort hun intrek nemen.

Plus Ultra II is een flexibel indeelbaar bedrijfsverzamelgebouw. Om die flexibiliteit te bereiken is begonnen met het maken van een universeel grid gebaseerd op een module van drie meter zestig. Het volume ontwikkelt zich op basis van deze module over een footprint van circa tachtig bij veertig meter.

Atriums

Om het daglicht tot diep in alle kantoorruimtes toe te laten, worden in dit basisvolume twee grote atria aangebracht. Deze atria vormen de spreekwoordelijke longen van het gebouw en versterken de belevingskwaliteit voor alle gebruikers en bezoekers van Plus Ultra II. Het gebouw kent aan de noordzijde een toegang vanuit de campus en aan de zuidzijde een toegang vanuit het parkeergebouw.

De gemeenschappelijke elementen als vergaderruimten, open trappen en koffievoorzieningen zijn centraal in het gebouw gepositioneerd. Hierdoor ontstaat een kloppend hart als verbindend element tussen beide atria.

De flexibiliteit qua structuur en installaties van Plus Ultra II laat toe ondernemingen te huisvesten met een enkele kantoormodule of een halve of volledige verdieping.

Excellente duurzaamheid

Inmiddels heeft Plus Ultra II het BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat ontvangen. Door toepassing van gebouwflexibiliteit, duurzame materiaalkeuzes, energiesystemen op basis van WKO en warmteterugwinning, triple beglazing en een zorgvuldig uitvoeringsproces, is Plus Ultra II onderdeel van een duurzame campus.

auteur: Proof of the Sum

datum: 18 mei 2020

bron: www.dearchitect.nl

0 reacties

Terug naar zoekresultaten