Menu

Renoveren in Brussel wordt aantrekkelijker

Torfs, Sofie avatar
23/10/2020 15:55 in De wijk van morgen

Renoveren in Brussel wordt aantrekkelijker

De regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft beslist om het budget voor de energiepremies gevoelig te verhogen. Tot 1 september 2021 trekt ze 16 miljoen euro extra uit voor de zogenaamde ‘Bonus Energiepremie’, die enkele bestaande premies nog interessanter maakt.

Concreet genieten aanvragers uit de categorie C (inkomen lager dan 35.782,80 euro voor alleenstaanden of 50.782,80 euro voor samenwonenden) een verhoging met 25 procent van de premies voor een energieaudit, isolatiewerken of de plaatsing van hoogrendementsbeglazing. Het maximumbedrag wordt ook opgetrokken van 50 naar 70 procent van de factuur.

Daarnaast verhoogt ook de bonus voor het gebruik van natuurlijke isolatiematerialen met 50 procent, en dat voor alle aanvragers. Tot slot word je ook beloond wanneer je meerdere werken combineert (minimum drie). Afhankelijk van je inkomen wordt het premiebedrag verhoogd met 10 (voor aanvragers uit categorie A en B) of 20 procent (aanvragers uit categorie C). 

De Bonus Energiepremie is van toepassing op werken met een eindfactuur tussen 1 september 2020 en 1 september 2021, en maakt deel uit van de relancemaatregelen voor de bouwsector, die zwaar te lijden heeft onder de coronacrisis.

Meer info vind je op www.leefmilieu.brussels  

Bron: www.ikgabouwen.be

Auteur: Sarah De Meuter

Afbeelding: Unsplash

0 reacties

Terug naar zoekresultaten