Menu

Sloop en heropbouw: verlaagd btw-tarief vanaf 1 januari 2021

Penen, Kelly avatar
16/11/2020 14:55 in De wijk van morgen

Sloop en heropbouw: verlaagd btw-tarief vanaf 1 januari 2021

Afgelopen vrijdag zijn details bekend geworden over de voorwaarden voor het verlaagde btw-tarief van 6% voor sloop en heropbouw. De regering maakt haast met de invoering, want de maatregel geldt al vanaf 1 januari 2021 en dit voor een beperkte periode van 2 jaar. Daarnaast gelden er beperkingen rond de oppervlakte van de te slopen woning en mag het niet gaan om een tweede verblijf. De beperkingen zullen echter niet gelden voor de 13 steden waar de maatregel al enkele jaren geldt.

NAV is tevreden dat de maatregel zo snel na de aankondiging wordt ingevoerd, zodat lopende dossiers niet langer uitgesteld hoeven te worden. Ook reeds opgestarte dossiers komen immers in aanmerking en dit tot maart 2021. Hoewel de maatregel niet als ruimtesturend element wordt ingezet, is NAV tevreden dat er met de invoering snel wordt geanticipeerd op een dreigende afkoeling van de bouwactiviteit als gevolg van de coronacrisis. 

NAV dringt al lang aan op deze maatregel omdat het toelaat beter de afweging te maken tussen renoveren of herbouwen. We vragen daarnaast dat de btw-verlaging ook op erelonen wordt toegepast. Daarover is op dit moment nog geen duidelijkheid. 

Lees het volledige artikel op https://www.nav.be

Foto © Pexels - woning

Bron: https://www.nav.be

0 reacties

Terug naar zoekresultaten