Menu

Gare Maritime kaapt ARC20 Architectuur Award weg

Saridaki, Maro avatar
27/11/2020 09:07 in De wijk van morgen

Gare Maritime kaapt ARC20 Architectuur Award weg

Gare Maritime in Brussel, ontworpen volgens de principes van circulair bouwen, kaapte op 12 november de Architectuur Award weg op de Nederlandse ARC20 Awards.

De ARC20 Architectuur Award, een initatief van Tarkett en de Architect, wordt toegekend aan recent gerealiseerde projecten die hoge prestaties op het gebied van duurzaamheid in de ruimste zin van het woord op innovatieve wijze combineren met een verrassende architectuur. Doel van de prijs is duurzaamheid te promoten als integraal onderdeel van het ontwerp. Gezocht wordt naar projecten die innovatief zijn op de terreinen van energie, materialen en techniek, die nieuwe normen zetten voor commercieel vastgoed, woningbouw en publieke voorzieningen of die stedelijke en/of ecologische problemen oplossen.

Gare Maritime is een nieuw, overdekt, gemengd stedelijk programma dat Neutelings Riedijk Architecten in samenwerking met Bureau Bouwtechniek en Jan de Moffarts Architecten in opdracht van Extensa ontwierp onder de monumentale stationskappen op de site van Tour & Taxis in Brussel. Onder meer de stalen vliesgevelsystemen van Jansen by ods leverden een belangrijke bijdrage aan de circulariteit van het project.

België boven

Opvallend: ook in twee andere van de in totaal zes categorieën ging de prijs naar Belgische architecten of projecten: Jasper Stevens en Karel Verstraeten van FELT architecture & design werden bekroond met de ARC20 Jong Talent Award en het Gentse bureau Ae-architecten kaapte de ARC20 Detail Award weg voor Woning JJ.

Lees het volledige artikel op www.circubuild.be

datum: 17 november 2020

auteur: Wouter Polspoel

bron: www.circubuild.be

foto: pixabay - Gare Maritime

0 reacties

Terug naar zoekresultaten