Menu

Ongebreideld experimenteren met beton bij studentenprijsvraag

Aerts, Marijke avatar
17/12/2020 09:25 in De wijk van morgen

Ongebreideld experimenteren met beton bij studentenprijsvraag

Stapelbare betonnen elementen die een geluidsscherm vormen als de wand van een muziekstudio. Of beton met de textuur van leer. De Nederlandse ronde van een tweejaarlijkse internationale studentenprijsvraag leverde bruisende ideeën en verrassende winnaars op.

Op 2 december 2020 werd er een interessant artikel gepubliceerd op Cobouw.nl.

De geluidswal Acute Acoustics was de unanieme favoriet van de jury die onder leiding stond van architect en hoogleraar Juliette Bekkering. Drie studenten van de TU Delft lieten zich inspireren door houtvezel verpakkingsmaterialen waarin ze beton stortten. Dat leverde panelen op die hen deed denken aan de wanden van zogeheten anechoïsche kamers. Net als geluidsstudio’s zijn die vaak bekleed met kegels en piramides van schuimrubber.

Absorberen van de herrie zal het beton waaruit Acute Acoustics wordt opgetrokken niet doen, maar de uitgekiende vormen houden het geluid wel gevangen en zorgen op die manier voor een flinke geluidsreductie. De jury was bovendien ook gecharmeerd van de esthetische mogelijkheden die de kegels, afgeplatte piramides en verwante vormen bieden door ze in verschillende patronen te plaatsen.

Lees het volledig artikel op cobouw.nl.

Bron: Cobouw.nl

Beeld: Pixabay - muur uit bakstenen

0 reacties

Terug naar zoekresultaten