Menu

TECLA, het duurzame ge3Dprinte huis

Ascione, Emiel avatar
27/01/2021 12:00 in De wijk van morgen

TECLA, het duurzame ge3Dprinte huis

“Van vormloze aarde naar aarde in de vorm van een huis”

De Italiaanse firma WASP, specialist op het vlak van 3D-printen heeft zopas haar TECLA (TEchnology – CLAy) model voorgesteld. Het betreft een unieke volledig ge3Dprinte constructie op basis van natuurlijke materialen. Verschillende 3D-printers werkten er gelijktijdig aan.

Het betreft een innovatief model dat als basis kan dienen voor de woning van de toekomst. Het is ontworpen door MC A - Mario Cucinella Architects en geëngineerd door Wasp. Het ronde gebouw is volledig vervaardigd uit herbruikbare en recycleerbare materialen op basis van lokale grond, het is CO2-neutraal en aanpasbaar aan elk klimaat en elke omgeving. De ronde vorm bestaat uit een dubbele koepel die tegelijkertijd de functies draagstructuur, dak en gevelafwerking vervult.

Het gebouw staat in Ravenna, Italië en werd geprint met de Crane WASP, een nieuw model 3D-constructieprinter op de markt gebracht door Wasp. Pure aarde is één van de oudste bouwmaterialen en tegelijk één van de meest beloftevolle materialen in de transitie naar een groene economie. Dit project is een prachtig voorbeeld van hoe digitale technologie en ontwerp het potentieel van lokale, duurzame materialen kan vergroten.

Bron: www.3dwasp.com

Foto: (c) WASP - Tecla

0 reacties

Terug naar zoekresultaten