Menu

Van waardeloos vastgoed naar waardevast flexgoed

Saridaki, Maro avatar
12/02/2021 17:35 in De wijk van morgen

Van waardeloos vastgoed naar waardevast flexgoed

In de Week van de Circulaire Economie trok het webinar Circulair Bouwen ruim 150 bezoekers, die afkwamen op een interessant en divers programma. Van hout tot beton, van contract tot aftrekpost, veel facetten van de circulaire toekomst (en heden) kwamen aan bod.

Het geheel werd aan elkaar geknoopt door moderator Cor van Dijken, zelf dagelijks actief met circulaire vraagstukken (van bedrijventerreinen tot warmtepompen). Irma Thijssen (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, RVO) begon met de diverse opgaven op dit gebied en toonde veel mogelijkheden om in woord en daad ondersteuning te krijgen.

Woningcorporaties

De komende tien jaar worden volgens Thijssen beslissend: halen we de klimaatdoelen of niet? Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor de woningcorporaties. Thijssen noemde daarom een recent verschenen rapport, waarin wordt aangegeven hoe woningcorporaties aan de doelstellingen kunnen bijdragen met circulaire renovatie en nieuwbouw (lees ook dit artikel met het filmpje dat Thijssen toonde).

Volgens Thijssen ontwikkelen marktpartijen veel concepten en willen ze graag worden uitgedaagd door de opdrachtgevers. Meer samenwerking en de zoektocht naar een circulaire aanpak maken het werk ook weer leuk, hoort zij regelmatig.

Lees het volledige artikel op: www.duurzaamgebouwd.nl

datum: 11 februari 2021

auteur: Ysbrand Visser

foto: logo van Week van de CIRCULAIRE ECONOMIE

Bron: www.duurzaamgebouwd.nl

0 reacties

Terug naar zoekresultaten