Menu

Ja het kan! Zelf de mate van circulariteit van je projecten meten...

Saridaki, Maro avatar
12/02/2021 18:26 in De wijk van morgen

Ja het kan! Zelf de mate van circulariteit van je projecten meten...

Meten is weten, gissen is missen, gokken is dokken…

In de huidige tijd is ‘meten’ van essentieel belang. Beslissingen worden meer en meer genomen op basis van data. Zelfs het geboden perspectief, om langzaam uit de huidige lockdown te kruipen, gebeurt op basis van vele metingen. Er is zelfs een compleet dashboard beschikbaar waarin de ontwikkeling van het virus publiekelijk wordt getoond. Dit geeft houvast voor moeilijke beslissingen.

Super actueel is natuurlijk het meten van de temperatuur. We zitten in een heuse koudegolf! Er is zelfs sprake van dat we de magische grens van -20 graden gaan halen. Dit betekent dat ook de bekende rayonhoofden zich momenteel helemaal suf meten. Want wat betekent de kou voor de dikte van het ijs? Kortom, meten is weten. Zou hij er weer komen?

Echter als we kijken naar het thema circulariteit dan is er geen uniforme meetmethode. Gek toch? In mijn ogen is het meetbaar maken van circulariteit een belangrijke stap naar het integraal toepassen van circulariteit in de gebouwde omgeving. Want ook hier staan we voor een aantal moeilijke beslissingen. Gelukkig kan vanaf vandaag iedereen circulariteit meten. Het is nu mogelijk om in een ontwerp, een inkooptraject of bij de keuze van een materiaal, een afgewogen circulaire keuze te maken. Volledig geautomatiseerd en daarmee uniform en objectief. Dit met behulp van de Building Circularity Index, kortweg de BCI.

Lees het volledige artikel op: www.albaconcepts.nl

Kijk snel verder in deze nieuwsbrief of op www.bcigebouw.nl

auteur: Woud Jansen, namens team Alba Concepts

bron: www.albaconcepts.nl

beeld: Pixabay

datum: 9 februari 2021 - statistieken

 

0 reacties

Terug naar zoekresultaten