Menu

Starterswoning op de groei: Huis in Antwerpen – FELT architecture & design

Saridaki, Maro avatar
18/03/2021 17:55 in De wijk van morgen

Starterswoning op de groei: Huis in Antwerpen – FELT architecture & design

FELT heeft een starterswoning ontworpen, die eenvoudig mee kan groeien met de veranderende wensen van de bewoners. Tijdens de ontwerpfase heeft het bureau al nagedacht over mogelijke uitbreidingen. Deze zijn in de toekomst eenvoudig toe te voegen, zonder dat het totaalconcept verloren gaat.

In de Antwerpse wijk Borgerhout heeft FELT onlangs een starterswoning opgeleverd die de potentie heeft om een volwaardig herenhuis te worden. Uitgangspunt is dat het eenvoudige huis mee kan groeien met de wensen en het budget van de bewoners. Daarvoor heeft het bureau een serie aan complementaire elementen ontworpen om in de toekomst aan de woning toe te voegen.

Meegroeiwoning

Typisch voor België zijn de ad-hocuitbreidingen van woningen. In plaats daarvan heeft FELT nu alvast een eenduidige set uitbreidingen ontworpen voor deze starterswoning. Elk van deze elementen kan zelfstandig functioneren en bewoners kunnen een uitbreiding naar keuze toevoegen op het moment dat zij daar behoefte aan hebben, zodat de woning daadwerkelijk met hen meegroeit.

Lees het volledige artikel op: www.dearchitect.nl

auteur: Marieke Giele

datum: 12 maart 2021

beeld: Pixabay

Timelapse prefabbouw Touwstraat 39 in Antwerpen

Een ruwbouwwoning bouwen op minder dan een week? Het kan door de woning in CLT (Cross Laminated Timber) uit te voeren. Zo werd de ruwbouw van deze meegroeiwoning in de Touwstraat in Antwerpen Noord in enkele dagen opgebouwd.

Bekijk de timelapse video op de youtube kanaal van AGVespa

0 reacties

Terug naar zoekresultaten