Menu

Zelfvoorzienende camper trekt door Europa

Vannuffelen, Hans avatar
9/04/2021 13:05 in De wijk van morgen

Zelfvoorzienende camper trekt door Europa

Solar Team Eindhoven gaat met hun zelfvoorzienende huis op wielen door Europa touren. Hiermee willen ze aandacht vragen voor de energietransitie, duurzame mobiliteit en duurzaam wonen.

Dit jaar geen World Solar Challenge voor het Solar Team Eindhoven. Niet alleen omdat de jaarlijkse race in Australië niet doorgaat vanwege het coronavirus. Maar omdat de studenten het over een andere boeg gooien. Anders dan hun voorgangers komen ze nu met een zelfvoorzienend huis op wielen.

SHOW –Self-sustaining House On Wheels zoals het voertuig voluit heet, wekt genoeg stroom op om met een volle batterij 600 kilometer te rijden. Verder kan deze energie gebruikt worden voor een warme douche, kijken van tv, opladen van laptop en telefoon en bijvoorbeeld het zetten van koffie. “Eigenlijk alles wat je in het normale leven ook gebruikt”, legt Charlot Felderhof van Solar Team Eindhoven uit. “Maar zonder dat je afhankelijk bent van het net. Dit laat volgens ons de toekomst zien van zowel zelfvoorzienend leven als mobiliteit.”

Ook als de Solar Challenge dit jaar wel doorgegaan was, waren de studenten niet naar Australië afgereisd. Felderhof grappend: “We hebben goed in onze glazen bol gekeken en besloten iets anders te bouwen.”

De echte reden is natuurlijk anders: “Onze voorgangers hebben het ons niet makkelijk gemaakt. Zij hebben de gezinsauto steeds verder doorontwikkeld, dit stond als een huis. Hier zijn we mee verder gegaan. Hoe ziet die toekomst van duurzame mobiliteit er volgens ons uit? Wij denken dat voertuigen in de energietransitie het verschil kunnen maken. Een camper is een mooie use case om dit aan te tonen.”

Lees het volledige artikel op Innovation Origins 
Auteur: Milan Lenters
Bron: Innovation Origins 26 maart 2021

Beeld: zelfvoorzienende camper

0 reacties

Terug naar zoekresultaten