Menu

Ballast Nedam Development gaat nieuw duurzaamheidsicoon in Amsterdam realiseren: Horizons

Torfs, Sofie avatar
27/08/2021 15:05 in De wijk van morgen

Ballast Nedam Development gaat nieuw duurzaamheidsicoon in Amsterdam realiseren: Horizons

Amsterdam is straks een internationaal en toonaangevend duurzaamheidsicoon in de Sluisbuurt rijker. In samenwerking met de Gemeente Amsterdam en naar ontwerp van Paul de Ruiter Architect en Flux Landscape Architects, heeft Ballast Nedam Development het bijzondere woongebouw ‘Horizons’ ontwikkeld. Een woongebouw met het menselijk lichaam als inspiratiebron: het ademt, denkt en voelt.

Voor de ontwikkeling van 126 woningen – waaronder middeldure huur, koop en bedrijvigheid – is Ballast Nedam Development met het plan voor Horizons als beste naar voren gekomen. Dit plan kende twee hoofdaccenten tijdens de aanbesteding: circulariteit en energieverbruik. “Met Horizons zetten we de nieuwe norm voor duurzaam bouwen”, vertelt Onno Dwars, CEO Ballast Nedam Development. “Deze ontwikkeling laat zien dat we met nieuwe innovaties deze prachtige sector vooruit kunnen helpen, en een voortrekkersrol kunnen nemen in heel Nederland en de wereld. Duurzaam bouwen voor de toekomst, voor mens en natuur. Dit wordt straks een geweldige plek om te leven.”

Innovaties op het gebied van circulariteit, duurzaamheid en toekomstbestendig bouwen

Een duurzaamheidsicoon dat volgens de initiatiefnemers een positieve invloed heeft op aarde, mens en dier. Horizons kent een overvloed aan innovaties op het gebied van circulariteit, duurzaamheid en toekomstbestendig bouwen. Doordat het uit verschillende groene landschappen bestaat, vormt het een bron van frisse lucht, zuurstof en gezondheid. En door innovaties op het gebied van energie weet Horizons precies wanneer er te veel of te weinig van is. Bovendien wordt door de combinatie van de intelligentie van de natuur met het innovatieve denken van de mens, hergebruik van water en afval op natuurlijke wijze gestimuleerd.

Lees hier het volledige artikel.

Bron en beeldmateriaal: Ballast Nedam Development

0 reacties

Terug naar zoekresultaten