Menu

The Exploded View Beyond Building: expo rond huis uit natuurlijke materialen

Goidts, Anne avatar
22/10/2021 16:17 in De wijk van morgen

The Exploded View Beyond Building: expo rond huis uit natuurlijke materialen

Maak kennis met je circulaire leefomgeving van de toekomst. Met die boodschap presenteert Biobased Creations samen met ruim 100 pioniers uit de wereld van biobased en circulair bouwen The Exploded View Beyond Building, een iconische tentoonstelling in de vorm van een huis dat grotendeels bestaat uit biobased materialen en helemaal gebouwd werd volgens circulaire bouwmethoden. The Exploded View Beyond Building wordt voor het eerst getoond tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven, die op 16 oktober begon en op 25 oktober eindigt.

Er zitten meer dan 100 natuurlijke bouwmaterialen in The Exploded View Beyond Building, een expoinstallatie die live en online bezocht kan worden. “We tonen de eindeloze potentiële materiaalstromen die voorradig zijn en niet of nauwelijks gebruikt worden in de bouwwereld. Het gaat bijvoorbeeld om materialen gemaakt uit voeding, zeewier, (riool)water, aarde, funghi of zelfs onze eigen woonomgeving“, vertelt Pascal Leboucq ontwerper bij Biobased Creations. “Je loopt door het huis en kunt alle materialen zien, voelen en ruiken. Elke kamer heeft een eigen verhaal.

Die verhalen worden tijdens de Dutch Design Week ook verteld. Ook wie vragen heeft, kan terecht bij de storytellers. Alle kamers en materialen zijn ook voorzien van een QR-code. “Even scannen en je hebt alle achtergrondinformatie bij de hand. Zo kun je alles op je gemak bekijken, eventueel zelfs thuis. Het biobased huis is ook digitaal te bezoeken. Je kunt online een complete tour door het huis volgen. Op die manier is ons biobased huis echt voor iedereen toegankelijk”, stelt Lucas De Man, directeur van Biobased Creations.

Lees verder op  circubuild.be.

Bron: circubuild.be

Auteur: Wouter Polspoel

Datum: 19/10/2021

0 reacties

Terug naar De wijk van morgen