Menu

Papillon breidt verder uit met nog meer toestellen om nog meer gezinnen te bereiken

Torfs, Sofie avatar
10/12/2021 19:00 in De wijk van morgen

Papillon breidt verder uit met nog meer toestellen om nog meer gezinnen te bereiken

Het Papillon-project waarin huishoudapparaten aan een lage maandelijkse huurprijs worden aangeboden aan gezinnen in energiearmoede wordt verder uitgebreid. De energie-efficiënte toestellen (wasmachines, dorgers, koelkasten) zullen zorgen voor een lagere CO2-uitstoot bij deze gezinnen en een gunstig effect hebben op hun energiefactuur. 

Na een succesvolle pilootfase zetten Bosch Home Appliances N.V. en Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen hun samenwerking verder en is het Papillon-project vanaf september 2021 verder uitgebreid. In deze tweede fase zullen 500 nieuwe en 50 gerefurbishte toestellen extra worden verhuurd. Papillon biedt aan gezinnen in energiearmoede, die vaak geen ofwel oude energieverslindende huishoudapparaten bezitten, de kans om energiezuinige toestellen te huren voor een klein maandelijks bedrag. In de huurprijs zijn ook de levering, installatie en de service inbegrepen.

De nieuwe toestellen worden in een full-service concept verhuurd voor een periode van tien jaar. De huurperiode voor de gerefurbishte toestellen bedraagt vijf jaar. De gemiddelde maandelijkse huurprijs ligt onder de 10 euro, behalve voor de was/droogcombinatie. Voor die toestellen is de maandelijkse huur 12 euro. Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen gaat voor de verhuur samenwerkingsprojecten aan met andere sociale ondernemingen, OCMW’s en gemeenten, waardoor Papillon over heel Vlaanderen kan worden uitgebreid.

Het volledige artikel vind je op de website van Bosch. 

Beeld: wasmachine - © Pixabay

0 reacties

Terug naar zoekresultaten