Menu

Dubbeltentoonstelling in de Singel: Caring Architecture

Saridaki, Maro avatar
23/06/2022 13:43 in De wijk van morgen

Dubbeltentoonstelling in de Singel: Caring Architecture

Caring Architecture

De dubbeltentoonstelling van Caring Architecture in de Singel is open. Ontdek aan de hand van nationale en internationale voorbeelden hoe architectuur zorgzaam kan zijn voor haar context, gebruikers én makers.

Critical Care. Architecture for a Broken Planet

Een planeet in crisis. De aarde op intensieve zorgen. De impact van de mens leidt tot sociale en ecologische catastrofes en maakt onze planeet onbewoonbaar. De situatie is kritiek. Aan de hand van internationale cases toont de tentoonstelling Critical Care. Architecture for a Broken Planet hoe architectuur en stedenbouw kunnen bijdragen aan een betere toekomst. Na stops in Wenen, Zürich, Dresden en Berlijn strijkt Critical Care neer in De Singel. 

De tentoonstelling van Architekturzentrum Wien, Critical Care vestigt de aandacht op architectuur en stedenbouw die zorgzaam is. 21 recente projecten uit Azië, Afrika, Europa, de Caraïbische eilanden, de Verenigde Staten en Latijns-Amerika, bewijzen dat architectuur en stadsontwikkeling niet ondergeschikt moeten zijn aan het grote kapitaal en de uitbuiting van grondstoffen en mensen.

28.05.2022 - 11.09.2022
Expo De Singel, Antwerpen

bron: Critical Care. Architecture for a Broken Planet | VAi

Care for Space for Care. Scenes from Flanders and Brussels

Hoe kan architectuur zorg dragen voor onze planeet en zijn bewoners? De tentoonstelling Care for Space for Care. Scenes from Flanders and Brussels onderzoekt hoe zorgzaam architectuur uit Vlaanderen en Brussel is. Ze doet dit aan de hand van negen cases en drie thema's: afhankelijkheid, onderhoud en posthumanisme.

De tentoonstelling belicht negen recente projecten met een focus op het proces, de betrokkenen en het voorafgaande onderzoek. Care for Space for Care. Scenes from Flanders and Brussels doet je nadenken over de ecologische en sociaalmaatschappelijke rol van architectuur. Ze vormt het Belgische luik van de gelijklopende tentoonstelling Critical Care. Architecture for a Broken Planet.

28.05.2022 - 11.09.2022
Expo De Singel, Antwerpen

Bron: Care for Space for Care. Scenes from Flanders and Brussels | VAi

Beeld: Torsade de Pointes, CC0, via Wikimedia Commons

0 reacties

Terug naar zoekresultaten